Companii

Veniturile din servicii ale Vodafone România, afectate în T2 de situaţia economică şi concurenţă

23.07.2010, 10:46 45

Veniturile din servicii ale Vodafone România au scăzut întrimestrul al doilea al anului calendaristic, din cauza condiţiiloreconomice dificile şi a concurenţei tot mai dure, care a afectatpreţurile, informează Mediafax Business.

"Veniturile organice din servicii au crescut cu 3,7% în Africaşi Europa Centrală, creşterea de la Vodacom (Africa de Sud) şiTurcia fiind amortizată parţial de scăderile din România şi restulEuropei Centrale (...) Veniturile din servicii de pe piaţaromânească au scăzut, din cauza condiţiilor economice slabe şicompetiţiei tot mai dure în privinţa preţurilor, ca rezultat alofertelor promoţionale", se arată într-un raport al grupuluibritanic Vodafone, cel mai mare operator de telefomunicaţii dinlume.

Vodafone avea, la sfârşitul lunii iunie, 9,819 milioane declienţi în România, faţă de 9,663 milioane la finele anului trecut,9,73 milioane la sfârşitul lunii martie, respectiv 9,533 milioanede utilizatori la jumătatea lui 2009, potrivit raportului.

Procentajul clienţilor prepaid în baza totală de utilizatori aurcat la 62,4% până la aceeaşi dată, de la 61,9% la sfârşitulanului trecut.

Indicatorul ARPU (venitul mediu din servicii pe utilizator) alVodafone a fost, în trimestrul aprilie-iunie, al doilea al anuluicalendaristic şi primul al anului fiscal, de 6,9 euro pe piaţaromânească, de la 7,6 euro în perioada octombrie-decembrie 2009,respctiv 6,7 euro în primele trei luni ale anului 2010.

Serviciile prin contract au asigurat Vodafone România un ARPU de14,3 euro, iar cele prepaid de 2,4 euro.

Vodafone a înregistrat, în trimestrul aprilie-iunie, primul alanului fiscal 2010-2011, venituri totale de 2,04 miliarde liresterline (2,4 miliarde euro) pe pieţele din Africa şi EuropaCentrală, reprezentând o creştere organică de 3,7% faţă de niveluldin aceeaşi perioadă a anului anterior, respectiv un avans întermeni absoluţi de 29,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO