Companii

Vincon Vrancea a luat 23 de medalii la Nov Vin

10.04.2001, 00:00 31



Vincon Vrancea, cel mai mare producator de vinuri din Romania, a castigat detasat proba degustarilor de la cel mai mare salon de vinuri, Nov Vin, la care au participat cei mai mari producatori interni de profil dar si competitia celor 225 de probe de vin ale acestora.

Dupa degustari care au avut loc cu o saptamana inainte si la care au participat cei mai mari specialisti in domeniu, din cele 24 de probe Vincon care au fost aduse la concurs, 14 au luat medalii de aur, 8 argint si una bronz.

A doua clasata in competitia medaliilor a fost Jidvei, cu 5 medalii de aur. In rest, cei peste treizeci de participanti "s-au ales" cu doua - trei medalii de aur, insotite de cele de bronz si argint.

"Inainte de 1990, Vincon detinea 30.000 de hectare din suprafata cultivata cu vie a Romaniei, care insuma 262.000 de hectare. In prezent, Vincon are in proprietate 28.500 de hectare in conditiile in care suprafata vinicola a tarii s-a redus la 128.000 de hectare", a explicat Georgel Costache succesul Vincon..

Vincon a profitat de salonul Nov Vin din acest an si pentru a lansa cateva vinuri, fie din vinoteca companiei, fie din recolta anului trecut.

Vinurile noi, din productia anului trecut, lansate de Vincon, pentru care a fost organizata si o degustare, se numesc Muscat Ottonel de Cotesti si Sauvignon Blanc.

"Muscat Ottonel este cea mai mare mandrie a noastra de anul acesta, un vin de exceptie. Am incercat sa obtin ceva inedit pentru Vincon, adica un vin sec, dar in acelasi timp aromat: este foarte greu de facut acest lucru pentru ca zaharul este cel care pune in valoare cel mai bine aroma", spune directorul tehnic al Vincon, care este si creatorul vinului.

Alaturi de Muscat si Sauvignon, Vincon a lansat si un Riesling sec din 1996. Cele trei noi lansari au avut un succes neasteptat, in primele zece zile de la iesirea de piata fiind vandute 50.000 de sticle.

Proprietarul Vincon este Luchi Georgescu, prietena omului de afaceri Gigi Netoiu. Ea a devenit proprietarul actiunilor in octombrie 1999, prin castigarea licitatiei de privatizare organizate de FPS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO