Companii

VW Tiguan: SUV compact de business

VW Tiguan: SUV compact de business

Targetul Tiguan este de peste 1.000 de unitati vandute

11.02.2008, 19:50 30

Segmentul SUV-urilor compacte este probabil unul dintre cele mai dinamice atat de pe piata romaneasca, cat si de pe cea vest-europeana. Modele precum BMW X3 sau Toyota RAV4 fac parte atat din cele mai vandute modele ale marcii, cat si din segment, SUV-urile compacte fiind in general considerate o alternativa la limuzinele de clasa medie.
In 2007 segmentul SUV-urilor al pietei locale a inregistrat un avans de peste 70%, la un volum total de aproape 20.000 de unitati.
Pentru a beneficia de noua tendinta de pe piata, Volkswagen a lansat pe piata locala noul Tiguan, un SUV compact, care are la baza platforma tehnica a monovolumului de segment "C" Golf Plus si sistemul de tractiune integrala 4Motion, disponibil indiferent de motorizare sau versiune de echipare.
Designul exterior al modelului este disponibil in doua versiuni, in ceea ce priveste partea frontala a automobilului. Prima, cu o parte frontala masiva, ce aminteste de Tuareg, SUV-ul full-size al constructorului german, in timp ce a doua este proiectata pentru a facilita rularea in teren accidentat, partea inferioara a consolei fata fiind "taiata" pentru un unghi de atac mai ridicat. La interior "inrudirea" cu Golf Plus este cea mai accentuata. Plansa de bord si detaliile au fost preluate integral, modificarile fiind minime. Cu toate ca nu este o idee originala, gradul de confort si de ergonomie al interiorului este ridicat, toate comenzile fiind pozitionate acolo unde ar trebui.
Calitatea materialelor utilizate la interior se imparte in doua: In partea superioara a plansei de bord se regasesc materiale placute la atingere, in timp ce in partea inferioara avem de-a face cu plastice dure, care pot fi asociate mai degraba cu modele low-cost si nu cu un model premium.
Modelul testat a fost echipat cu motorizarea diesel de 2,0 litri si versiunea Track&Field. Propulsorul, care se regaseste inclusiv pe modelul Passat, dezvolta o putere de 140 CP si un cuplu de 320 Nm, disponibil intre 1.750 si 2.500 rpm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Pe sosea Tiguan are un comportament similar cu cel al unui autoturism, in timp ce pe teren accidentat garda la sol de 19,5 cm si unghiul de atac de18 grade contribuie la atingerea unor performante medii in teren accidentat, fiind insa penalizat de lipsa diferentialului central blocabil care sa permita transmiterea puterii in mod egal intre puntea fata si cea spate. Pretul de baza pentru modelul echipat cu motorul 2,0TDI si versiunea Track&Field este de 23.623 de euro, fara TVA, iar targetul de vanzari pentru acest an este de peste 1.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO