Companii

Warimpex s-a grabit cu extinderea hotelului: doua treimi din camere sunt goale

Warimpex s-a grabit cu extinderea hotelului: doua treimi din camere sunt goale
30.09.2009, 23:13 53

Hotelul de patru stele Angelo AirportHotel Otopeni, detinut decompania austriaca Warimpex, a inregistrat in primul semestru dinacest an un grad de ocupare de 34%, fata de un nivel de 54% inaceeasi perioada a anului anterior, arata datele din raportulcompaniei Warimpex.

"Profitul operational a ramas constant comparativ cu aceeasiperioada a anului anterior pe fondul masurilor luate de hotelpentru reducerea costurilor."

Hotelul a redus tarifele de cazare de la inceputul anului cu31,5%, astfel ca veniturile medii pe camera au scazut, acesta fiindun parametru important in stabilirea rentabilitatii unui hotel. Inprezent, o camera dubla costa 110 euro pe noapte, cu mic dejuninclus si transfer asigurat de la aeroport.

Incasarile hotelului sunt aproximativ egale cu cele din anul2008, datorita faptului ca a crescut capacitatea de cazare, de la108 camere la 177 de camere anul acesta.

"Pozitionarea langa Aeroportul International Henri Coanda poatefi perceputa ca un avantaj, chiar daca traficul aeroportului s-aredus. Tintim oamenii de afaceri care prefera sa isi intalneascaasociatii, partenerii de afaceri, in apropierea aeroportului.Aproape 78% din clientii hotelului sunt straini, iar acest procenta ramas constant din anul 2008", a declarat Ana Maria Susurinca,marketing coordinator al hotelului Angelo Airporthotel. Printreclientii hotelului s-au numarat cehi, francezi si austrieci.

Traficul de pe cel mai mare aeroport din tara, AeroportulInternational Henri Coanda (Otopeni), a scazut in primul semestrucu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2 milioane depasageri, ceea ce se reflecta si in businessul hotelierilor dinCapitala.

In unitatea de patru stele din apropierea aeroportului lucreaza71 de angajati. Reprezentantii companiei nu au vrut sa ofereinformatii legate de masurile care au vizat personalul anulacesta.

Angelo Airport Hotel a fost preluat in 2007 de Warimpex,compania investind 15 milioane euro in achizitia, renovarea,extinderea si integrarea unitatii in brandul Angelo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO