Companii

World Class România preia businessul francizatului din Timişoara. Galerie Foto

World Class are ca obiectivul strategic să opereze în România peste 33 de cluburi până la finalul anului 2017

World Class are ca obiectivul strategic să opereze în România peste 33 de cluburi până la finalul anului 2017

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Mirabela Tiron

24.09.2014, 11:43 1478

Compania World Class România, care administrează 11 cluburi de fitness pe piaţa locală, va prelua integral centrul din Timişoara de la francizatul său din ultimii trei ani.

“Clubul nou reachiziţionat presupune o investiţie iniţială de 850.000 de euro în prima etapă de renovare şi dezvoltare: sală de fitness şi cardio cu echipamente de ultimă generaţie  (Reebok şi Life Fitness), studio nou de aerobic (210 mp) şi de cycling (cu 42 de biciclete noi), zonă de Functional Training, ultimele tendinţe în fitness (Queenax şi SYNRGY 360), saună uscată. În prima parte a anului viitor vor urma noi investiţii în zona de piscină şi terasă”, au transmis oficialii World Class România.

World Class este cel mai mare lanţ de fitness din România, care are 26.000 de membri. Cele 11 centre oferă acces în sălile de Gym, Aerobic, Cycling şi Relaxation Area & SPA, punând la dispoziţia membrilor săi cele mai noi şi moderne servicii de pe piaţă. Compania se diferenţiază de celelalte săli de fitness din România, fiind tot timpul pionierii celor mai noi concepte de fitness în exclusivitate în România (programele Les Mills).

 World Class are ca obiectiv să opereze în România peste 33 de cluburi până la finalul anului 2017.

Anul trecut compania a avut o cifră de afaceri de 36,8 milioane de lei (8,4 milioane de euro) şi un pro­fit de 2 milioane de lei (450.000 de euro) la 128 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

World Class, care a deschis primul club de fitness în România în 1999, a ajuns la 11 centre de fitness, din care nouă în Capitală, unu în Timişoara şi unu în Cluj-Napoca.Compania a fost preluată integral anul acesta de fondul de investiţii polonez Resource  Partners.Fondul polonez Resource Partners a negociat timp de cinci luni pentru preluarea pachetului majoritar al companiei.   Înainte ca fondul polonez să semneze aceste două tranzacţii, World Class România era deţinută de firma suedeză World Class Seagull International (cu 70,99%) şi constănţenii Dumitru Iulian Velenza (cu 25%) şi Maria Andreea Velenza (cu 4%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Fondul Resource Partners are în portofoliu mai multe companii din Polonia, precum Good Food, unul dintre cei mai importanţi producători de deserturi pe bază de orez expandat, Delic Pol, producătorul polonez de prăjituri de tip jaffa, Spa Handel, distribuitor de produse alimentare, Melvit, producător de cereale, orez şi făină, Mavit, clinică de oftalmologie şi Baltcom TV, cel mai mare operator de cablu TV din Letonia, potrivit datelor de pe site-ul fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO