Companii

Polonezii de la Resource Partners preiau integral centrele World Class: familia Velenza a vândut 29% din companie

Dan Fărcăşanu, directorul de investiţii al fondului polonez Resource Partners: Avem în plan să ajungem la 25-30 de centre de fitness în toată ţara.

Dan Fărcăşanu, directorul de investiţii al fondului polonez Resource Partners: Avem în plan să ajungem la 25-30 de centre de fitness în toată ţara.

Autor: Mirabela Tiron

14.06.2014, 00:00 1115

Fondul polonez Resource Partners, specializat în investiţii de tip private equity în Europa Centrală si de Est, a preluat şi restul participaţiei de 29% la compania World Class România, ce operează 11 centre de fitness pe piaţa locală, după ce în martie anul acesta achiziţionase pachetul de 71% deţinut de suedezii de la World Class.

„Imediat după ce am preluat pachetul de 71% am început negocierile cu Dumitru  Velenza (care avea un pachet de 25% - n.red.) şi Maria Andreea Velenza (4% - n.red.)“, a declarat pentru ZF Dan Fărcăşanu, directorul de investiţii al fondului polonez Resource Partners.

Preluarea World Class este prima investiţie a fondului în România.  Dumitru Velenza va rămâne în board-ul companiei, potrivit reprezentantului fondului.

„Avem în plan să ajungem la 25-30 de centre de fitness în toată ţara. Anul acesta vrem să ajungem la 16-17 centre, suntem în discuţii, iar anul viitor să deschidem alte  5-6 noi săli de fitness. Luăm în calcul şi achiziţii de săli de fitness“, a spus Făr­căşanu, care aşteaptă o cifră de afaceri de 12 mi­lioane de euro până la finalul anului la World Class România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO