Companii

XXL Mega Discount! ajunge la Sibiu

19.12.2002, 00:00 88

Rewe Romania, reprezentanta locala a grupului german cu activitati in domeniul comertului Rewe, va deschide astazi la Sibiu al doilea sau magazin de tip discounter (cu reduceri de preturi quasi-permanente) in urma unei investitii de peste 5 milioane de euro.
"Prin aceasta a doua lansare la Sibiu, dam unda verde dezvoltarii retelei noastre de magazine si in orasele de peste 150.000 de locuitori din intreaga tara", a declarat Rainer Exel, director general Rewe Romania. Primul magazin de tip discounter al grupului german a fost deschis in prima parte a anului trecut in Bucuresti si a inregistrat in aproape opt luni de functionare vanzari de aproape 12 milioane de euro.
Planurile de dezvoltare ale companiei pe piata romaneasca prevad deschiderea a inca opt magazine pe termen mediu, dintre care au fost stabilite deocamdata amplasamente pentru unul in Targoviste si alte doua in Bucuresti. Investitia pentru fiecare magazin este de cinci milioane Euro.
Pe piata romaneasca mai exista un lant de magazine de tip discounter - Profi, detinut de grupul francez cu activitati in domeniul comertului Louis Delhaize - in zona de vest a tarii. Grupul detine in prezent 6 magazine, investitia pe un magazin fiind de 500.000 de euro. Profi a realizat anul trecut prin intermediul celor sase magazine vanzari de aproape 5 milioane de dolari.
Reprezentanta locala Rewe Romania face parte din grupul german Rewe Zentral AG KA¶ln, care detine peste 11.500 de magazine in 11 tari. Cifra de afaceri a grupului depaseste 38 miliarde Euro.
Pana acum investitiile grupului Rewe in Romania au depasit 125 de milioane de euro, fiind concretizate in retelele de magazine Billa, XXL Mega Discount! si Selgros Cash&Carry. Pe termen mediu, grupul german intentioneaza sa investeasca alte cateva sute de milioane de euro, in conditiile in care in ultimii ani a adoptat o strategie puternica de extindere catre Europa de Est, in tari precum Polonia, Cehia, Slovacia, Croatia, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Serbia si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO