Constructii & Imobiliare

Danezii de la Rockwool iau în calcul extinderea businessului pe piaţa locală prin construcţia unei noi linii de producţie a vatei minerale în cadrul fabricii pe care o deţin lângă Ploieşti

Danezii de la Rockwool iau în calcul extinderea...

Autor: Cristina Bellu

21.02.2023, 11:30 224

Producătorul danez de vată minerală Rockwool analizează posibilitatea extinderii businessului local, prin construcţia unei noi linii de producţie a vatei minerale bazaltice, în cadrul fabricii pe care compania o deţine în Ariceştii Rahtivani, lângă Ploieşti.

“Intenţia vine ca urmare a analizei potenţialului de creştere a pieţei de izolaţii din România, iar proiectul ar trebui să îndeplinească mai multe cerinţe stabilite de grup”, spun oficialii Rockwool.

Potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, Rockwool a avut în 2021 o cifră de afaceri de 174 de milioane de lei. La finalul primelor trei trimestre ale anului trecut, compania avea o creştere de 70% faţă de acelaşi interval din anul anterior. Datele pentru 2022 încă nu au fost comunicate.

Ca număr de angajaţi, compania are 180 de oameni, distribuiţi în proporţie de circa 85% la fabrica din Ariceştii Rahtivani (judeţul Prahova) şi circa 15% în biroul din Bucureşti (inclusiv echipa de vânzări din teritoriu).

Rockwool a inaugurat fabrica din Ploieşti West Park din Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, la finalul lui 2019, în urma unei investiţii greenfield de 50 de milioane de euro, iar ulterior s-a concentrat pe consolidarea acelei unităţi de producţie, fără a mai aloca bugete mari de investiţii pentru România în ultimii ani. Între timp însă, nivelul investiţiilor care au mers către fabrică a urcat la 60 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO