Constructii & Imobiliare

(P) Roche Bobois ne învaţă French Art de Vivre

(P) Roche Bobois ne învaţă French Art de Vivre

Autor: Publicitate

15.10.2020, 09:00 2518

Roche Bobois este unul dintre liderii mondiali în designul şi distribuţia mobilierului de lux. Lucrând îndeaproape cu designeri renumiţi cum ar fi Joana Vasconcelos, Marcel Wanders, Sacha Lakic şi case de modă Haute Couture precum Jean Paul Gaultier, Missoni Home şi Maison Lacroix, Roche Bobois a cucerit un public foarte larg din întreaga lume, având o gamă variată de produse realizate exclusiv în ateliere europene.

În România, impresionantul showroom Roche Bobois, care se întinde pe o suprafaţă de 600 mp, este amplasat în centrul Bucureştiului şi este conceput pentru a permite clienţilor să experimenteze direct stilul de viaţă francez – L’Art de Vivre.

Întrucât artiştii au o viziune preţioasă şi vizionară asupra lumii, Roche Bobois a colaborat frecvent cu lumea artei: în 2015, expoziţia In-Extérieur a fost dedicata artiştilor stradali şi evoluţia practicii lor în ateliere. Din 2017, Fotofever i-a oferit companiei Roche Bobois oportunitatea de a plasa unele piese ale sale în dialog cu fotografia contemporană. În 2018, Muzeul UnterLinden din Colmar a expus operele lui Georges Baselitz, împreună cu o selecţie de mobilier din colecţiile Roche Bobois. În 2019, întâlnirea cu Joana Vasconcelos a dat naştere unei reinterpretări foarte creative a 6 piese emblematice din colecţiile Roche Bobois.

Roche Bobois aniversează 60 de ani

Pentru celebrarea aniversării sale de 60 de ani, Roche Bobois a decis să continue colaborarea cu Joana Vasconcelos, rugând-o să creeze o serie de accesorii pe care te poţi aşeza şi care pot avea şi rol decorativ, ca piese centrale ale colecţiei din acest an. Păstrând mai degrabă abordarea unui artist decât a unui designer, aceasta a acceptat provocarea de a crea ceva menit să interacţioneze cu un public mai larg. Transpunând întrebările şi temele ei în obiecte de zi cu zi, aceasta oferă viziunea ei asupra lumii, adaptată la organizarea spaţiilor de locuit. Rezultatul final este o serie de piese multifuncţionale care sunt jucăuse, atrăgătoare şi optimiste.

Joana Vasconcelos trăieşte şi lucrează în Lisabona. Are expoziţii regulate încă de la jumătatea anilor 90. Lucrările ei au devenit cunoscute internaţional după participarea ei la a 51 ediţie a Bienalei Internaţionale de Artă de la Veneţia în 2005, cu lucrarea A Novia [Mireasa]. Operele ei pun accentul pe rolul femeilor în lumea contemporană, onorând tradiţiile artizanale portugheze şi know-how-ul acestora.

Colecţia BOMBOM

Vedeta colecţiei Roche Bobois 2020 este BOMBOM semnată de Joana Vasconcelos. Formele captivante şi colorate ale pieselor reflectă fantezia şi exuberanţa cromatică, fiind emblematice pentru opera renumitei artiste. Colecţia oferă o perspectivă nouă asupra artei şi designului contemporan, canapelele, cu forme fluide si culori vibrante oferind confort maxim.

Patru modele de covoare completează colecţia. Trei dintre ele cuprind desene originale de Joana Vasconcelos, reproduse în nuanţe flamboaiante obţinute prin procesul de printare: două forme dreptunghiulare cu un fundal negru sau deschis şi un design circular. Al patrulea model include diferite motive din lucrările artistei: elementele organice, colorate şi atrăgătoare creează o formă originală, relieful lor este adus la viaţă de diferitele grosimi care contrastează în baza fundalului negru.

„Când mă uit la aceste obiecte curbate, cu linii şerpuite, văd nişte forme potrivite pentru amenajări interioare. Am vrut să apelez la creativitatea publicului, am vrut ca ei să se simtă liberi să creeze cu piesele şi paleta de culori disponibile. Am proiectat aceste piese cu speranţa ca oamenii să şi le însuşească, să se joace cu ele, menţinând importanţa confortului, un spirit de bun gust şi de joie de vivre.” a spus Joana Vasconcelos.

https://www.roche-bobois.com/

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO