Cryptobusiness

Investitorii în crypto au prins iar viaţă: Valoarea de piaţă a Bitcoin atinge un record, în timp ce preţul criptomonedei se apropie de maximul istoric, depăşind 68.000 de dolari

Investitorii în crypto au prins iar viaţă: Valoarea de...

Autor: Ştefan Stan

05.03.2024, 09:11 1076

Preţul Bitcoin este la un pas de a atinge un maxim istoric, iar investitorii crypto sunt în aşteptarea unui nivel nemaiîntâlnit până acum. Dar, în termeni de valoare de piaţă, tokenul a atins deja un record, scrie FT. 

Capitalizarea de piaţă a Bitcoin a ajuns la 1.350 de miliarde de dolari, escaladând vârful de 1.280 de miliarde de dolari din noiembrie 2021, arată datele CoinGecko. Aceea a fost luna în care tokenul a sărit la 68.991 dolari, la apogeul cursei sale de creştere din epoca pandemiei.

Oferta de Bitcoin a crescut de atunci, ducând capitalizarea sa pe un nou teren în mijlocul celei mai vechi criptomonede în ultima raliu. Cel mai mare activ digital a scăzut cu 1%, la 66.928 de dolari, la ora 13:30, marţi, la Singapore, după ce anterior a atins 68.804 dolari.

Din punct de vedere istoric, o valoare de piaţă record "a fost semnalul de preţ mai fiabil că începe o nouă fază a pieţei actuale", a declarat David Lawant, şeful departamentului de cercetare al brokerului de cripto prime FalconX.

Cererea din partea noilor fonduri tranzacţionate la bursă Bitcoin spot din SUA, precum şi o reducere iminentă a creşterii ofertei de token-uri, au alimentat câştigurile recente. ETF-urile de la companii precum BlackRock Inc. şi Fidelity Investments au atras intrări nete de peste 7 miliarde de dolari de la debutul din 11 ianuarie.

Fervoarea speculativă a revenit, de asemenea, în mod mai larg în cripto, de la pariuri cu grad ridicat de îndatorare pe pieţele derivatelor la avansuri intrazilnice de două cifre în monedele meme. Acest lucru sugerează că piaţa activelor digitale este potenţial vulnerabilă la o inversare dacă fluxurile ETF-urilor încep să se tempereze şi optimismul se răceşte.