Deloitte

Deloitte Best Managed Companies Romania. Ionuţ Bindea, Bico Industries: Este importantă partea de guvernanţă corporativă pentru a câştiga încrederea partenerilor, clienţilor şi pentru a creşte accesul la finanţare

25.01.2024, 00:05 Autor: Răzvan Botea

Guvernanţa corporativă este importantă pentru a câştiga şi menţine încrederea partenerilor, clienţilor, a spus Ionuţ Bindea, administrator la Bico Industries. Adoptarea principiilor ESG - Enviroment, Social, Governance - aduce beneficii inclusiv pe partea de finanţare, pentru că băncile se uită şi la criteriile de sustenabilitate ale unei companii.

„Acum un an şi ceva am luat o decizie la nivel de holding şi anume să facem ESG şi să facem pe bune. La momentul respectiv am spus aşa: nu avem nicio scuză să nu implementăm partea de corporate governance. Încă de azi e vorba despre a face lucrurile bine, de a face lucrurile aşa cum trebuie, de a face corect. E despre respect pentru stakeholderi, pentru acţionari, parteneri comerciali, pentru bănci etc. Această certificare practică vine să arate că suntem pe drumul cel bun, că ne respectăm promisiunea, că facem ce am promis şi vă mulţumim pentru ea“, a spus el la Gala Deloitte Best Managed Companies, ediţia a doua, eveniment organizat în parteneriat media cu Ziarul Financiar.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro