Deloitte

Deloitte CFO Summit. Răzvan Popescu, PPC România: Cea mai mare provocare pentru noi este implementarea planului de investiţii. Ne dorim să creştem capacităţile de producţie de la 600 MW, cât avem în prezent, până la 2 GW la sfârşitul anului 2026.

26.03.2024, 00:05 Autor: Răzvan Botea

Răzvan Popescu, CFO, PPC România, compania din Grecia care a preluat operaţiunile Enel din România, a spus, la Deloitte CFO Summit 2024, că cea mai mare provocare a companiei este implementarea planului de investiţii.

„Pentru noi, provocarea cea mai mare este planul de investiţii pe care ni l-am propus, împreună cu grupul. Noi avem un plan de investiţii pentru o perioadă de trei ani pentru 2024-2026, plan strategic care a fost prezentat la Capital Market Day la Londra. Pe partea de energie regenerabilă, avem un plan foarte ambiţios. Ne dorim să creştem capacităţile de producţie de la 600 MW cât avem în prezent, până la 2 GW la sfârşitul anului 2026“, a spus el.

Răzvan Popescu a fost unul dintre speakerii conferinţei anuale Deloitte CFO Summit, organizată în parteneriat cu Ziarul Financiar. El a vorbit despre piaţa în care activează PPC, dar şi despre provocările unui director financiari, indiferent de domeniul în care activează.

„Deocamdată cererea de energie este în continuare la un nivel redus faţă de anii precedenţi şi mă refer aici la anul 2022. În principal sunt mai multe cauze care au generat această reducere de cerere la energie. Pe de o parte am văzut că şocurile preţurilor ridicate la energie au determinat o scădere a activităţii la clienţii mari industriali“, a mai spus el.