Deloitte

Deloitte M&A 2024. Alina Popa, OMV Petrom: Avem un buget de 300 mil. euro pentru fuziuni şi achiziţii în 2024. Într-adevăr, noi la OMV Petrom am avut un an 2023 foarte intens în ceea ce priveşte achiziţiile, aceasta fiind una dintre modalităţile prin care am progresat

24.02.2024, 20:15 Autor: Răzvan Botea

Alina Popa, CFO, OMV Petrom, a vorbit la conferinţa Deloitte M&A, ediţia din 2024, despre achiziţiile companiei din 2023 şi planurile din 2024. Conform spuselor sale, 2023 a fost un an intens pentru companie în ceea ce priveşte extinderile prin achiziţii, iar 2024 se anunţă de asemenea efervescent.

„Într-adevăr, noi la OMV Petrom am avut un an foarte intens în ceea ce priveşte achiziţiile, aceasta fiind una dintre modalităţile prin care am progresat. În ultima săptămână din de­cem­brie, de fapt, am fina­lizat semnarea unui acord cu Renovatio Ifrastructure pen­tru a achiziţiona o parti­cipaţie de 50% în Electro­cen­trale Borzeşti“, a spus ea la cofnerinţa amintită, or­gani­zată în parteneriat cu Ziarul Financiar. Şi 2024 se anunţă un an plin, a mai punctat Alina Popa.

Bugetul total de investiţii al companiei este de 1,6 mld. euro, dintre care 300 mil. euro sunt destinaţi achiziţiilor, inclusiv pentru finalizarea tranzacţiilor care sunt în derulare.

„În anul 2024 OMV Petrom o să intre în cea mai intensă perioadă de investiţii din istoria companiei noastre şi practic avem o valoare totală planificată a investiţiilor OMV Petrom de 8 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei este o sumă estimată pentru tranzacţiile de achiziţii, atât pentru finalizarea tranzacţiilor în derulare, cât şi pentru alte oportunităţi pe care le vom identifica anul acesta“, a spus ea.

Alina Popa a participat în calitate de speaker la conferinţa anuală Deloitte pe tema pieţei de fuziuni şi achiziţii. Ca în fiecare an, evenimentul a fost susţinut de Ziarul Financiar. La dezbateri au participat toţi actorii din piaţa de fuziuni şi achiziţii: companii, care au vorbit despre planurile şi experienţa lor, fonduri de investiţii, avocaţi şi specialişti de la Deloitte România.