Eveniment

150 de protestatari anti-Wall Street, reţinuţi la New York în cursul intervenţiei poliţiei

150 de protestatari anti-Wall Street, reţinuţi la New York în cursul intervenţiei poliţiei

Foto: Ciprian Botea

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

15.11.2011, 17:26 66

Aproximativ 150 de protestatari au fost reţinuţi la New York în cursul intervenţiei forţelor de ordine pentru evacuarea participanţilor la protestele "Ocupaţi Wall Street", informează New York Times, în ediţia online.

Forţele de ordine au intervenit marţi dimineaţă pentru evacuarea Parcului Zuccotti din Manhattan, unde erau sute de corturi ale mişcării "Ocupaţi Wall Street".

Primarul Michael R. Bloomberg a explicat că intervenţia a fost necesară întrucât "condiţiile medicale şi de siguranţă deveniseră intolerabile" în parcul unde protestatarii se aflau de aproape două luni.

În jurul orei 2.00 dimineaţa (09.00 ora României), majoritatea celor câtorva sute de militanţi reuniţi în Piaţa Zuccotti au plecat, rămânând doar un grup mic în centrul pieţei, încercuit de poliţişti.

Poliţiştii au luat manifestanţii în camioane, în timp ce angajaţii municipali dezasamblau corturile şi panourile instalate de militanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO