Eveniment

17 dintre victimele accidentului din Muntenegru sunt din judeţul Argeş. Şase dintre acestea au murit

17 dintre victimele accidentului din Muntenegru sunt din...

Autor: Departamentul Corespondenţi

24.06.2013, 16:07 769

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a declarat, luni, că 17 dintre victimele accidentului de autocar din Muntenegru sunt din judeţul Argeş, fiind vorba despre 11 din Curtea de Argeş şi şase din Piteşti, iar dintre acestea şase au decedat.

Primarul Tudor Pendiuc a declarat pentru MEDIAFAX că şase victime ale accidentului din Muntenegru sunt din Piteşti, iar 11, din Curtea de Argeş.

El a precizat că dintre cele 17 victime din Argeş, şase au decedat, respectiv cinci din Curtea de Argeş şi una din Piteşti.

Pendiuc a mai spus că o parte dintre rudele victimelor din Curtea de Argeş au plecat deja în Muntenegru, precizând că nu are detalii în acest sens despre familiile victimelor din Piteşti.

Conform sursei citate, acest circuit era organizat anual, cu aceeaşi agenţie, de mai mulţi profesori din Piteşti, împreună cu rude şi cunoştinţe ale acestora.

El a mai spus că doi-trei profesori erau de la Şcoala numărul 4 din Piteşti.

Cel puţin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alţi 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

Accidentul a avut loc imediat după ce autocarul a ieşit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranţă în partea stângă a drumului şi a căzut 30-40 de metri în prăpastie. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că şoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum alunecos, relatează site-ul postului B92.

Patru dintre pasagerii răniţi prezintă risc vital şi sunt conectaţi la aparate, anunţă reprezentantul clinicii KCCG din Podgoriţa, unde au fost transportaţi pasagerii răniţi, citat de site-ul de ştiri RTCG.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgoriţa, a declarat, luni, că vor fi trimise la faţa locului două avioane pentru transportul răniţilor în România şi un altul pentru aducerea în ţară a persoanelor decedate.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO