Eveniment

2 mil. euro pentru instruirea a 1.400 de întreprinzători

15.07.2010, 23:14 23

FundaŢia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM) a obţinut fondurieuropene pentru un proiect cu o valoare de peste 2,1 milioane deeuro prin care peste 1.400 de persoane din mediul rural, actuali şiviitori întreprinzători, au fost instruite în management strategicsau în realizarea unui plan de afaceri. Proiectul care se numeşte"Rural-Manager" a fost finalizat la sfârşitul lunii aprilie.
"În cadrul proiectului, au fost furnizate servicii de instruire,consiliere şi sprijin pentru manageri, mici sau viitoriîntreprinzători (selectaţi în urma conferinţelor), prin intermediulunui portal inovativ", spun reprezentanţii FNTM.
Fondurile europene au fost obţinute prin intermediul ProgramuluiOperaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU),"Promovarea măsurilor active de ocupare". Proiectul a fostimplementat de FNTM, în parteneriat cu organizaţiile Centrului deTraining şi Dezvoltare al Asociaţiilor Angajatorilor din Bavaria,Siveco România şi Asociaţia Euro<26. Grupul ţintă al proiectuluia fost compus din întreprinzători sau viitori întreprinzători dinmediul rural, din cele 18 judeţe ale regiunilor de dezvoltareNord-Est, Centru şi Sud-Est, cu vârsta peste 18 ani, absolvenţiminim de liceu sau şcoală profesională.
Cursurile au fost organizate în perioada august 2009-martie 2010 şide educaţie managerială au beneficiat peste 400 de cursanţi ai"Programului de instruire managerială şi consultanţă Rural-Manager.Cursanţii au participat la sesiuni de instruire faţă în faţă şi lainstruire online, iar disciplinele studiate au fost managementstrategic, management financiar, management de proiect, plan deafacere, iniţiere IT pentru afaceri.
Tot în cadrul proiectului s-a oferit consultanţă pentru peste 390de persoane, prin intermediul a 18 consultanţi din nouă birouriregionale. O parte dintre cei care au beneficiat de consultanţă audepus cereri de finanţare pentru a obţine bani de la UniuneaEuropeană pentru dezvoltarea resurselor umane, agricultură saudezvoltare regională.

Cine ia banii:
Iniţiatorul proiectului: Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri(FNTM)
Proiectul: Rural-Manager
Rezultatele proiectului: 1.400 de persoane din mediul rural,actuali şi viitori întreprinzători, au fost instruite
Valoarea totală a proiectului: 2,1 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO