Eveniment

Accident pe platforma ArcelorMittal Galaţi: Sute de litri de păcură s-au scurs

Accident pe platforma ArcelorMittal Galaţi: Sute de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

29.12.2017, 15:29 201

Un accident tehnologic a avut loc, vineri, pe platforma siderurgică  ArcelorMittal Galaţi. Aproximativ 400 de litri de păcură s-au scurs pe un teren din curtea societăţii Electrocentrale Galaţi, iar trei persoane au suferit atacuri de panică în urma incidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Păcura s-a scurs dintr-o conductă care s-a fisurat.

Trei salariaţi au încercat să intervină, dar au suferit atacuri de panică.

La faţa locului au ajuns mai multe autospeciale ISU şi ambulanţe. ”Accidentul s-a produs la staţia de păcură a societăţii Electrocentrale de pe platforma siderurgică ArcelorMittal. O garnitură de la o flanşă de îmbinare de la conducte s-a fisurat. Nu sunt probleme de mediu, nu a fost o explozie, dar trei persoane care au intervenit pentru închiderea vanelor au suferit atacuri de panică şi li s-a acordat îngrijire la faţa locului”, a declarat, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Cătălin Sion.

La faţa locului au intervenit forţe ale ISU Galaţi cu două autospeciale, ale Electrocentrale cu o autospecială şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă cu două salvări. Pentru siguranţă, la locul accidentului au mai ajuns două autospeciale ale CSI şi o ambulanţă aparţinând ArcelorMittal.

Potrivit pompierilor, în urma incidentului, din conducte s-au scurs circa 400 de litri de păcură, fără a provoca probleme de mediu şi fără a afecta fluxul tehnologic al societăţii Electrocentrale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO