Eveniment

Aeronava NATO a aterizat la Bucureşti. Va pleca în această noapte cu 10-12 răniţi la bord

Aeronava NATO a aterizat la Bucureşti. Va pleca în...

Autor: Ştefan Pană

08.11.2015, 19:13 241

Astfel, la primul zbor, aeronava ar urma să transporta nouă pacienţi în Marea Britanie, doi în Norvegia şi unul în Finlanda, după care se va întoarce la Bucureşti pentru a prelua alţi răniţi, potrivit unor surse din MAI. Transferul pacienţilor se face în funcţie de gravitatea cazurilor.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a confirmat pentru MEDIAFAX că aeronava NATO va transporta 10-12 răniţi în incendiul din Clubul Colectiv spre spitale din Marea Britanie, Norvegia şi Finlanda. "Acum pregătim aeronava NATO. Nu ştim încă numărul răniţilor care vor pleca, probabil 10-12, vom vedea. Aeronava va pleca în această noapte", a mai spus secretarul de stat MAI.

De asemenea, potrivit surselor MAI, o echipă franco-germană de medici este aşteptată la Bucureşti, ea fiind alcătuită de o comisie din mai multe state ale UE.

Până acum 22 de persoane rănite în incendiul din Colectiv au fost transportate spre clinci din străinătate, trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO