Eveniment

Ajutor pentru Ucraina: Japonia anunţă un pachet de sprijin de 4,6 miliarde de lire sterline pentru ţara lui Zelenski

Ajutor pentru Ucraina: Japonia anunţă un pachet de...

Autor: Dorin Oancea

20.02.2023, 14:49 81

Japonia a anunţat un nou pachet de ajutor financiar de 4,6 miliarde de lire sterline pentru a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, scrie Sky News.  

Vorbind la un forum global din Tokyo, premierul ţării a declarat că va marca, de asemenea, prima aniversare a războiului prin organizarea unui summit G7 online cu participarea preşedintelui ucrainean.

Fumio Kishida a declarat că Ucraina suferă încă de pe urma invaziei ruse şi că poporul său are nevoie de ajutor pentru a-şi reconstrui viaţa de zi cu zi.

El a adăugat că atacul Rusiei este o provocare pentru întreaga ordine internaţională bazată pe reguli care pune capăt erei post-Război Rece.

În calitate de preşedinte al G7 din acest an, Kishida a declarat că va organiza un summit online căruia i se va alătura vineri Volodimir Zelenski.

Va fi prima dată când Kishida va găzdui un summit G7.

Japonia s-a alăturat SUA şi naţiunilor europene în sancţionarea Rusiei pentru invazia sa şi în furnizarea de sprijin umanitar şi economic pentru Ucraina.

Aceasta a reacţionat rapid din cauza temerilor legate de posibilul impact pe care războiul l-ar putea avea în Asia de Est, unde armata Chinei a devenit din ce în ce mai asertivă şi a escaladat tensiunile în jurul Taiwanului.

Japonia a acordat deja Ucrainei împrumuturi de peste 70 de miliarde de yeni (432 de milioane de lire sterline) sub formă de asistenţă economică de urgenţă şi a acceptat peste 2.000 de ucraineni strămutaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO