Eveniment

Ambasadorul Marii Britanii la ZF Live: IT-ul este viitorul României, iar firmele britanice fac parte din această viziune

Ambasadorul Marii Britanii la ZF Live: IT-ul este...

Autor: Cătălina Butan

09.05.2013, 13:23 833

Situaţia economică dificilă europeană şi globală determină companiile din Marea Britanie să renunţe tot mai mult la pieţele tradiţionale şi să „descopere” noi pieţe în Europa, consideră Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii, invitat la ZF Live, în ediţia de joi, 9 mai.

„Firmele şi organizaţiile britanice au creat la Cluj, în domeniul de soft, câteva sute de locuri de muncă. IT-ul este viitorul României, iar firmele britanice fac parte din această viziune”, a spus Martin Harris.

Într-un interviu acordat în 2010 ZF la preluarea funcţiei de ambasador, Martin Harris a declarat că oraşul Cluj are potenţialul de a deveni un Silicon Valley românesc.

Un alt oraş care prezintă interes pentru investitorii britanici în domeniul IT este şi Iaşi, unde există 4.000 de angajaţi în această industrie.

Investitorii britanici sunt tot mai atraşi de piaţa din România mai ales datorită forţei de muncă calificate, „mai interesantă” decât cea din Europa de Vest, consideră ambasadorul.

Grupul britanic de bricolaj Kingfisher a preluat luna trecută, de la compania franceză de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro anul trecut, şi ia în calcul posibilitatea creşterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

“Kingfisher este una dintre cele mai mari firme din Marea Britanie. Este foarte important pentru ei să fie prezenţi pe piaţa din România. Este un semn important şi de încredere pentru piaţa românească”, a spus Harris.

O altă companie britanică cu investiţii semnificative în România este furnizorul de soluţii de ambalare pentru export Neal Brothers, ,care a inaugurat luna trecută al doilea depozit din România, în parcul industrial Ploieşti West Park, valoarea investiţiei fiind cuprinsă între 250.000 şi 500.000 de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO