Eveniment

Andrei Dănilă, Code932: Companiile româneşti de succes sunt mai deschise să lucreze cu alte companii româneşti mai mici. Asta înseamnă să dai o şansă

Conferinţa ZF/CEC Bank Investiţi în România – Iaşi

Andrei Dănilă, Code932: Companiile româneşti de...

Autor: Alex Ciutacu

22.05.2024, 20:08 206

Marile companii româneşti au devenit mai deschise în ultimii ani la colaborări, parteneriate şi relaţii comerciale tot cu firme româneşti, ceea ce arată o maturizare a mediului de business local, a explicat Andrei Dănilă, asociat şi administrator Code932 în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România, organizată miercuri la Iaşi alături de CEC Bank.

„Văd un apetit mai mare al companiilor româneşti de success să lucreze cu companii româneşti, ceea ce în realitate este un proces şi înseamnă a da o şansă, a descoperi acest patriotism pe care îl vedem la ţările pe care le admirăm din punct de vedere economic, unde cu toţii ştim că lucrează foarte mult între ei. Odată dezvoltate companiile de nivel mediu, economia poate întoarce mai puternic proiecte către universitate, chiar către licee, către şcoli, să putem avea o influenţă pe termen lung asupra viitoarelor talente”.

În ceea ce priveşte ce îi lipseşte Iaşiului în drumul spre o dezvoltare mai accelerat, Dănilă crede că pe plan local este nevoie de mai multă educaţie informală de business, mai mult curaj, dar şi de mai mulţi localnici bogaţi.

„Iaşiul nu are localnici bogaţi. E simplu să vedem toate locurle care ne plac, fie că vorbim de cartierul frumos dintr-un oraş versus cartierul urât, fie că vorbim de o ţară frumoasă versus o ţară mai puţin frumoasă. Foarte des diferenţa o face faptul că acolo unde e frumos stau oameni bogaţi, pentru că ei cresc locul, ei parfumează scara de bloc, ei cer servicii la nivel mai înalt, ei construiesc lucruri”

Ce a mai declarat în conferinţa ZF/CEC Bank Investiţi în România – Iaşi:

  • Cred că Iaşiul are nevoie de curaj. Zona Moldovei a rămas din punct de vedere antreprenorial în urmă faţă de alte oraşe din România, aţă de alte oraşe din Europa. Atunci când rămâi în urmă într-o cursă, iar cursa devine mai grea pe măsură ce standardele de bază se tot ridică, ai nevoie de acel curaj, voinţă, nebunie, să spui că putem prinde din urmă, putem accelera, putem reuşi. Iaşiul are nevoie să fie încurajat, încurajarea se creează în comunităţi.
  • În Iaşi a început să existe colaborare, au început să existe grupuri de antreprenori care lucrează împreună. (...) Văd în piaţă oameni care au deja au ajuns la o maturitate de business, semnul cel mai important al acestei maturităţi este deschiderea spre colaborări şi asocieri. Am trecut de mentalitatea că <<business-ul meu este copilul meu>>, au început foarte multe colaborări, am trecut prin încercări, ne-am călit în luptă, iar tot contextul geopolitic şi economic internaţional generează oportunităţi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24