Eveniment

Arafat: Trei dintre răniţii aduşi cu prima aeronavă sunt în stare foarte gravă, intubaţi şi în comă

Arafat: Trei dintre răniţii aduşi cu prima aeronavă...

Autor: Roxana Alexe, Elvira Gheorghita

25.06.2013, 19:45 161

"Sunt trei pacienţi într-o stare foarte gravă, care sunt toţi intubaţi şi ventilaţi, în comă. Sperăm să progreseze înspre mai bine", a spus Arafat, care a venit, alături de răniţi, cu primul avion militar, de la Podgorica, la Bucureşti.

În acest avion, au fost aduşi pacienţii aflaţi în stare mai gravă, cu traumatisme toracice, leziuni vasculare, fracturi de bazine, fractură de coloană, precum şi o amputaţie de picior.

"I-am împărţit în două grupe, un grup într-un avion mai mic, mai modern - Spartan, care este cu presurizare mai corectă, fiind vorba de pacienţi cu traumatisme toracice şi unii dintre ei intubaţi şi ventilaţi", a declarat Arafat.

Acesta a subliniat că toţi pacienţii au beneficiat în Muntenegru, de o îngrijire foarte corectă " fără de care, pe unii nu îi puteam aduce azi în ţară, în viaţă".

Potrivit secretarului de stat, toţi pacienţii transportaţi au ajuns în starea bună şi nu au avut probleme în urma transportului.

"Au ajuns toţi în stare bună, chiar dacă ne aşteptam ca unii să facă ceva probleme pe drum, nu am avut astfel de probleme şi au ajuns cel puţin atât de stabil cum erau când i-am preluat", a mai spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că în cel de-al doilea avion care preia răniţii de la Podgorica, aflat deja în aer, sunt 18 pacienţi, aeronava Hercule urmând să aterizeze după ora 20.00.

Toţi cei 12 răniţi, care au fost aduşi din Muntenegru cu primul avion, au fost preluaţi de ambulanţe, în mai puţin de o oră, pentru a fi internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar-Arseni şi Elias din Capitală.

La Baza 90, unde a aterizat, în jurul orei 18.00, avionul Spartan, au fost pregătite cinci ambulanţe pentru transport de victime multiple, cu câte patru tărgi, şi patru ambulanţe cu medic.

Şase răniţi au fost transportaţi la Floreasca, cu două ambulanţe pentru victime multiple, iar patru la Spitalul Universitar, doi dintre ei fiind intubaţi.

Un pacient aflat în stare gravă, cu fractură, la coloană, a fost preluat de o ambulanţă cu medic pentru a fi dus la Bagdasar-Arseni.

Alpinista care a fost implicată într-un alt accident în Muntengru, adusă şi ea în România cu avionul militar, este transportată la spitalul Elias, fiind la terapie intensivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO