Eveniment

Arena Naţională şi-a deschis porţile

Arena Naţională şi-a deschis porţile

Arena Naţională

Autor: Mediafax

06.08.2011, 18:30 623

Arena Naţională şi-a deschis, sâmbătă, porţile pentrubucureşteni, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aşteptând să vinăun milion de oameni la stadion, care va rămâne deschis până dupămiezul nopţii.

Sute de oameni, de toate vârstele, au aşteptat, sâmbătă, laporţile de intrare în stadion, care s-au deschis cu cinci minuteînainte de ora 17.00.

La intrarea în incinta arenei, bucureştenii care au venit săvadă cum arată noul stadion la standarde europene au fostîntâmpinaţi cu mesajul "Bine aţi veni!", transmis de la centrul demonitorizare.

Cei prezenţi la "Noaptea Albă" a Arenei Naţionale vor putea faceun tur al stadionului, vor testa scaunele spectatorilor şi vorvizita tribunele şi peluzele. De asemenea, vor putea vedeainstalaţia de nocturnă, formată din 264 de reflectoare, care va fiaprinsă pe timpul nopţii.

Bucureştenii care vin la Arena Naţională pot intra prin stradaPierre de Coubertin, Bulevardul Basarabiei şi strada MaiorCoravu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a invitat, vineri, pebucureşteni să îşi petreacă noaptea de sâmbătă spre duminicăvizitând noul Stadion Naţional.

"Bucureştenii care nu sunt în concediu, câţi or veni, suntaşteptaţi, sâmbătă, începând cu ora 17.00, la Stadionul Naţionl.Porţile vor fi deschise pentru toată lumea şi vor putea sta câtvor. Oamenii vor avea acces peste tot, nu avem nimic de ascuns",le-a transmis Sorin Oprescu bucureştenilor.

Edilul speră ca sâmbătă seara un milion de bucureşteni săviziteze Arena Naţională: "Bucureştenii pot sta în stadion câtdoresc dânşii iar eu voi avea grijă să nu le lipsească sucul. Amluat toate măsurile de a nu ne călca în picioare şi de a provoca oserie de incidente. La urma urmei, nimeni nu vrea să transforme uneveniment fericit în altceva. Numărul limitat sper eu să fie în jurde un milion. Dacă facem o noapte albă, cred că pe la un milion neoprim, se va face dimineaţă. Inaugurarea o vom face pe 6septembrie, la meciul cu Franţa, apoi vor mai fi câteva evenimente.O să încercăm să mai organizăm câteva evenimente, atât cât esteposibil. Sper să ne îndeplinim şi sarcina de testare. Dacă UEFA nune va permite să inaugurăm stadionul într-un meci oficial, o săjucăm noi un amical. De la egal la egal, amical".

Oprescu şi-a arătat intenţia de a-i acorda jucătorului LionelMessi "cheia oraşului" dacă amicalul cu Argentina se va disputa în2012 sau 2013, aşa cum a propus federaţia sud-americană. "A existatneşansa asta a meciului cu Argentina, mi-ar fi plăcut şi mie să-lvăd pe Messi şi ceilalţi aici. Înţeleg că lucrurile la eiescaladează pe discuţii interminabile. Rămâne pe data viitoare. Da,îi voi acorda lui Messi cheia oraşului, pentru că poziţia şionestitatea au fost exprimate imediat. Asta nu înseamnă că îşischimbă caracterul imediat", a mai spus Oprescu.

Referitor la disputarea partidelor din cupele europene pe ArenaNaţională de către echipele bucureştene, Oprescu a precizat că nu afost niciodată împotrivă. "E o tâmpenie, nu a refuzat nimeni nimic.Astea sunt poveşti, sunt bârfele de rigoare. N-a refuzat nimeni penimeni. După ce va fi gata, vor fi liberi să joace. De ce l-amfăcut, să stăm să ne uităm la el în vitrină. Nu am auzit să se punăproblema disputării meciului cu San Marino pe acest stadion. Unaeste prietenia şi alta sunt obligaţiile de întreţinere astadionului ăsta. Aşa că îl invit şi pe domnul Becali şi pe toţiconducătorii să vadă acest stadion. Nu e arena lui Oprescu, e aoamenilor, e a dânşilor, să vină să joace. Măcar să joace, să avemşi noi să ne mândrim şi cu echipa, nu numai cu locanta", a declaratOprescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO