Eveniment

Autorităţile sunt puse pe treabă: Capturile de ţigarete de contrabandă au crescut cu 50% în primele 3 luni ale lui 2019

Autorităţile sunt puse pe treabă: Capturile de...

Autor: Raluca Nicolae

05.04.2019, 12:29 164

Autorităţile române au capturat peste 36 de milioane de ţigarete de contrabandă, în primul trimestru al anului 2019, cu 50% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite vineri British American Tabaco într-un comunicat de presă.

„Consumul mare de ţigarete de contrabandă nu poate fi combătut decât prin măsuri ferme atât la graniţă cât şi în punctele de vânzare din interiorul ţării. În caz contrar, având în vedere creşterea bruscă recentă a accizei, unii consumatori vor alege în continuare produsele de pe piaţa neagră, la jumătate de preţ dar nesupuse niciunui control de calitate”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice în cadrul British American Tobacco România.

Valoarea totală pe piaţa neagră a ţigaretelor confiscate în primele trei luni ale anului de către autorităţile române se ridică la peste 18 de milioane de lei, conform datelor publice disponibile pe www.stopcontrabanda.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO