Eveniment

Baumax isi pregateste terenul

11.01.2005, 00:00 11



Planurile de extindere a lantului austriac de magazine de bricolaj Baumax pe piata romaneasca, anuntate de conducerea companiei la finele lunii noiembrie 2004, au prins contur odata cu infiintarea filialei locale, Baumax Romania SRL.



Noua societate are un capital social de 4,1 miliarde lei, echivalentul a 100.000 euro la data constituirii, fiind controlata integral de Baumax Austria.



Potrivit site-ului Die Presse, Baumax a decis sa intre, in cursul acestui an, pe pietele Romaniei si Bulgariei, programul de investitii incluzand constructia, pe termen mediu, a unui numar de 45 de centre, dintre care 30 pe piata romaneasca.



Grupul opereaza in prezent 121 de magazine in sase tari. Directorul general al Baumax, Martin Essl, a afirmat, in luna noiembrie 2004, ca jucatorii de pe piata de profil dispun de o "fereastra" relativ limitata de timp pentru a intra cu succes pe noi piete in Europa Centrala si de Est.



In tarile unde Baumax este deja reprezentat, cum ar fi Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia, orizontul de timp mentionat este estimat la cinci ani.



Investitiile alocate nu vor fi foarte ridicate, intrucat Baumax nu construieste magazinele, ci le inchiriaza, de obicei de la o firma apartinand familiei Essl. Astfel, costurile cu amenajarea si depozitarea vor fi de circa patru milioane de euro pe magazin. Aproximativ 47% din cifra de afaceri de un miliard de euro este generata de cele 53 de magazine din Europa Centrala si de Est.



In Romania, compania franceza Bricostore si cea germana Praktiker isi disputa o buna parte din segmentul de bricolaj. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO