Eveniment

BBC numără o biserică nouă la 3 zile în România. HARTA ţării de "Doamne Ajută" fără şcoli şi spitale

BBC numără o biserică nouă la 3 zile în România....

Autor: Pro TV

26.08.2013, 16:13 2246

"La fiecare 3 zile, o biserica e construita in Romania!" spun britanicii de la BBC. Jurnalistii straini fac o paralela intre saracia in care traim, desi suntem in UE si sumele mari care se cheltuiesc pentru construirea unor noi si noi lacasuri de cult.

Reprezentantii Patriarhiei sustin ca cifra prezentata de britanici nu reflecta realitatea si ca reportajul reprezinta doar o incercare de manipulare.

"De la inlaturarea de la putere a lui Nicolae Ceausescu, in Revolutia din 1989, religia a castigat tot mai mult teren in Romania. Principalul beneficiar in urma acestui fenomen este Biserica Ortodoxa Romana. In toata tara au aparut multe biserici noi, in ritm de una la fiecare trei zile". Cu aceasta statistica isi incep reportajul jurnalistii BBC.

Potrivit acestora, devotamentul romanilor fata de credinta a facut ca in ultimii ani numarul lacasurilor construite sau renovate, multe dintre ele, sustin ei, adevarate palate opulente, sa fie in continua crestere.

"Pentru ca noi credem in Dumnezeu si ar trebui toti sa credem in Biserica", spune un credincios.

Citiţi mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO