Eveniment

Berceanu sta cu ochii pe americanii de la Bechtel

30.06.2006, 21:04 12

Ministrul transporturilor Radu Berceanu a spus la Cluj ca Guvernul Romaniei poate suplimenta bugetul prevazut pentru autostrada Transilvania pana la 150 mil. euro, pentru a asigura respectarea termenelor de executie.
"Suntem pregatiti sa suplimentam bugetul alocat constructiei autostrazii chiar pana la 150 mil. euro daca este nevoie", a declarat Berceanu.
El a adaugat ca se va asigura personal ca viitorii constructori vor avea utilajele necesare pentru a-si duce la indeplinire obligatiile pe care si le vor asuma prin contracte si ca intentioneaza sa instituie un sistem de punctaj conform caruia firmele de consultanta si de constructii sa fie evaluate atunci cand vor dori sa mai incheie contracte cu autoritatile romane pentru a elimina din competitie firmele care in trecut s-au dovedit ineficiente sau neserioase.
Berceanu a spus ca va discuta cu reprezentantii companiei americane mai ales despre calitatea lucrarilor, sperand ca aceasta sa faca "o treaba americaneasca". "Au inceput cu stangul si poate isi recupereaza imaginea. Trebuie sa arate ca fac o treaba americaneasca. Sa vedem pornirea axei Londra-Washington de aici, de la Cluj."
Conducerea Bechtel a anuntat ca si-a propus ca, pana la sfarsitul lui 2006, sa termine lucrarile de terasamente de pe tronsonul Campia Turzii-Cluj vest- Gilau, in judetul Cluj, pe circa 26 km, aceste lucrari incadrandu-se in suma minima alocata deja de Guvernul roman, in valoare de 78 mil. euro.
Reprezentantii Bechtel au spus ca vor sa se incadreze in programul stabilit initial, termenul limita de predare a tronsonului clujean fiind 2009. "Ne straduim sa recuperam timpul pierdut. Nu va pot spune ca vom reusi sa acoperim cheltuieli de 120 sau 150 mil. euro. Ceea ce pot sa spun concret in acest moment este ca avem un plan de lucrari pentru a acoperi bugetul minim alocat de 78 de milioane. Avem in lucru patru structuri si in total vor fi sase arii la care se va lucra la terasamente. Nu stiu daca lucrarile de poduri si viaducte vor fi terminate anul acesta, dar suntem pregatiti sa lucram si pe timp de iarna", a declarat Bogdan Zgarcitu, director de comunicare al Bechtel.
Zgarcitu a mai spus ca Bechtel reanalizeaza lista subcontractorilor cu care a lucrat si ca aceasta va fi schimbata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO