Eveniment

Bijuteriile, marcate de Protectia Consumatorului

19.05.2003, 00:00 13

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) va autoriza persoanele fizice sau juridice sa efectueze operatiuni cu metale pretioase si va expertiza calitatea pietrelor pretioase, se arata intr-o hotarare de Guvern aprobata in sedinta de sambata.
ANPC va emite norme tehnice de lucru si va avea posibilitatea sa suspende sau sa retraga autorizatia unei persoane pentru operatiunile cu astfel de metale. De asemenea, Autoritatea va asigura consultanta si cursuri de pregatire profesionala atat pentru firme, cat si pentru persoanele fizice interesate.
Potrivit actului normativ, la cererea persoanelor interesate, Autoritatea va marca  bijuteriile si obiectele din metale pretioase sau aliaje ale acestora.
Toate aceste operatiuni vor fi coordonate de un director numit prin ordin al presedintelui ANPC, cu avizul ministrului pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, si vor fi finantate din taxele percepute pentru autorizarea persoanelor fizice si juridice, pentru marcarea metalelor, pentru expertiza pietrelor pretioase, precum si din donatii si sponsorizari.
Conform Legii 261/2002 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 190/2000 privind regimul metalelor pretioase in Romania, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a preluat de la Banca Nationala toate responsabilitatile si obligatiile aferente operatiunilor cu metalele pretioase. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO