Eveniment

Boc despre scutul antirachetă: România are azi cele mai consistente garanţii de securitate

03.05.2011, 14:57 154

România, ca partener NATO, beneficiază în prezent de cele maiconsistente garanţii de securitate, a declarat premierul Emil Boc,marţi, la Ministerul Muncii.

"România beneficiază astăzi de nişte măsuri de securitate pecare poate nu le-a avut niciodată în istorie", a spus Emil Boc.

Întrebat care sunt costurile pe care le presupune amplasareascutului antirachetă în România, premierul a răspuns că acestecosturi sunt suportate de către partenerii externi şi vor ficomunicate la timpul potrivit.

Un oficial american care face parte din delegaţia ce negociazăAcordul privind amplasarea, în România, a unor elemente alesistemului american antirachetă a anunţat, într-o conferinţă depresă susţinută la sediul Consiliului Judeţean Olt, că amplasareasistemului antirachetă costă 400 de milioane de dolari, la care seadaugă 20 de milioane de dolari anual funcţionarea sistemului, fărăa include rachetele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO