Eveniment

BT vrea sa finanteze proiecte cu fonduri UE de 100 mil. euro

10.02.2010, 00:00 31

Banca Transilvania (BT) a lansat o platforma de serviciidestinate beneficiarilor de fonduri europene si vrea sa finantezeproiecte in valoare de 100 mil. euro in 2010, spun reprezentantiibancii.

"De cele mai multe ori, din experienta bancilor, beneficiariicare au o idee pentru un proiect apeleaza prima data laconsultanti, dar nu se intereseaza si in privinta finantarii de lainstitutiile de credit. De aceea se plang ca proiectele stau pemesele bancilor pentru obtinerea de finantare si se trezesc caproiectele sunt eligibile, dar nu sunt bancabile. Noi am alaturatelementul de consultanta si creditul bancar inca de la inceput, dinfaza ideii. Beneficiarul merge la una din firmele de consultanta cucare noi am incheiat parteneriat si care pe langa serviciile pecare i le ofera ii prezinta si cerintele necesare pentru obtinereaunui credit, astfel incat proiectul sa fie dimensionat pentru a leputea indeplini", spune Leonard Cornoiu, directorul departamentuluide programe europene din BT.

Banca a incheiat pana in prezent un parteneriat cu 20 de firmede consultanta. "Am prefera ca proiectele care beneficiaza de nouaplatforma de serivicii sa aiba o valoare medie de pana la 2,5 - 3milioane de euro, dar nu avem stabilite limite. Pana in prezent amfinantat proiecte pe partea de fonduri europene in valoare de circa200 de milioane de lei (50 mil. euro - n.r.)", mai spuneCornoiu.

Reprezentantii bancii spun ca unul din obiectiveledepartamentului de fonduri europene este acordarea unui raspuns lasolicitarile de finantare in zece zile de la aplicare.

BT l-a cooptat anul trecut pe Vasile Puscas (57 de ani), fostministru delegat pentru afaceri europene si negociator-sef alRomaniei in relatia cu UE, ca si consultant specialist pe fondurieuropene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO