Eveniment

Bucuresti-Ploiesti, gata la 3 benzi in iulie 2010

02.08.2009, 19:11 58

Autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi finalizata in luna iulie a anului viitor la trei benzi pe sens intre km 7,5 (nodul rutier centura Bucurestiului) si pana la km 45 (nodul rutier catre viitoarea autostrada catre Moldova), potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Lungimea totala a autostrazii este de 62 km, insa prima portiune de 7,5 km din interiorul Bucurestiului va fi finalizata abia in primavara lui 2011. Astfel in total vor fi finalizati pana in iulie 2010 circa 54 km.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a primit sapte oferte de la companii si consortii din Romania, Spania, Franta si Portugalia pentru largirea la trei benzi a tronsonului de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti (km 19,5-45), valoarea estimativa a lucrarilor fiind de 196,85 mi. lei (circa 47 mil. euro), fara TVA.

"In circa o luna va fi finalizata licitatia, iar largirea la trei benzi va fi incheiata in iulie 2010 in acelasi timp cu lucrarile actuale. Licitatia a fost organizata in urma unei hotarari de guvern adoptata de guvernul Tariceanu anul trecut. Pentru primul tronson , pana la Moara Vlasiei, contractul prevedea deja largirea la trei benzi si trebuia continuata extinderea spre Ploiesti", a declarat Adrian Ionescu, directorul Directiei de Infrastructura din cadrul MTI.

Ofertele au venit din partea Euroconstruct Trading 98/PA&CO International/Via Design (Romania), MonteAdriano Engenharia E Construcao (Portugalia), Lena Engenharia E Construcoes (Portugalia), Marcor Ebro/Proyectos Tecnicos Y Obras Civiles/Copisa Constructora Pirenaica (Spania), Spedition UMB (Romania), Colas (Franta) si Sociedate de Construcoes Soares da Costa (Portugalia).

Lucrarile se vor desfasura la autostrada Bucuresti-Ploiesti, pe tronsonul cuprins intre km 19+500 si km 45+000, respectiv Moara Vlasiei-Ploiesti, unde lucreaza deja, pentru solutia cu doua benzi pe sens, consortiul Spedition UMB (detinut de Dorinel Umbrarescu)/Pa&Co International (firma controlata de Costel Casuneanu)/Euroconstruct '98 (detinuta de Dan Besciu, patronul restaurantului Golden Blitz)/Com-Axa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO