Eveniment

Campioana regiunii la capitolul libertate economică

Campioana regiunii la capitolul libertate economică

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

21.09.2012, 00:03 64

România se situează pe cea mai bună poziţie dintre statele vecine, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia şi Ucrai­na, la capitolul libertate economică într-un clasament mondial realizat de institutul canadian de cercetare Fraser. România a urcat 12 poziţii în clasament, până pe locul 36 faţă de poziţia ocupată anul trecut.

Analiştii spun însă că "performanţa" României ar putea fi rezultatul înăspririi crizei în celelalte ţări.

"România nu a înregistrat un succes real din punctul de vedere al libertăţii economice care să justifice un asemenea loc în clasament, ci mai degrabă se poate pune pe seama accentuării crizei în celelalte ţări", a spus profesorul universitar Dan Armeanu de la Academia de Studii Economice.

Pe de altă parte, a spus el, piaţa bancară a avut un plus de reglementare odată cu introducerea ordonanţei privind contractele de credit.

Raportul Economic Freedom of the World Report 2012 analizează în ce măsură politicile şi instituţiile unei ţări susţin libertatea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO