Eveniment

Cazul Huidu: Realizatorul TV a fost sancţionat de 14 ori de Poliţia Rutieră în ultimii ani

Cazul Huidu: Realizatorul TV a fost sancţionat de 14 ori de Poliţia Rutieră în ultimii ani

Autor: Pro TV

17.10.2011, 14:00 2727

Chestorul Lucian Diniţă a declarat că "se profilează prima variantă" a producerii acestui accident - şi anume că maşina lui Serban Huidu a derapat şi a ajuns pe contrasens.

"Se profilează prima variantă, legată de derapaj şi intrarea pe contransens, producându-se coliziunea oarecum frontală pentru că un autoturism este avariat pe partea dreaptă, iar unul pe partea stângă" - a spus oficialul Poliţiei.

El a mai precizat că aceasta este prima variantă luată în calcul de anchetatori, cea de-a doua fiind depăşirea neregulamentară, informează ProTV.

"Am enunţat la un moment dat cinci ipoteze de lucru. Prima era derapajul, ceea ce vă spuneam mai devreme că se conturează. A doua era depăsire neregulamentară. A treia era pătrundere pe contrasens, în ideea de a evita o coliziune din spate a unui autovehicul care circula în faţă. A patra era pur şi simplu, asa cum se spune popular, tăierea unei curbe. Practic, pătrunderea pe contrasens şi, dacă vreţi, tangent la linia care marchează să spunem exact conturul curbii. Şi ultima era starea tehnică. Sigur, mai intră în discuţie şi, dacă vreţi, partea medicală, dar partea medicală nu ţine de poliţie." - a declarat chestorul Lucian Diniţă.

Şeful Poliţiei Rutiere a mai spus că, din declaraţiile martorilor şi chiar a autorului accidentului, s-a înteles că acesta "a simţit cum maşina glisează dinspre spate spre exterior".

Pe de altă parte, autorităţile au mai menţionat şi faptul că Şerban Huidu ar fi fost sancţionat de 14 ori pentru încălcări ale Codului Rutier. Oricum, chestorul Diniţă a ţinut să menţioneze şi faptul că "se pleacă de la prezumţia de nevinovăţie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO