Eveniment

Ce mai cumpără România: După avioane de luptă, ne uităm la nave de război. Franţa speră să încheie rapid un contract de 1,2 miliarde de euro cu România pentru nave de război

Ce mai cumpără România: După avioane de luptă, ne...

Autor: Dorin Oancea

03.02.2022, 13:45 195

Franţa speră ca un acord de vânzare a patru nave de război către România pentru 1,2 miliarde de euro să fie încheiat în curând, în contextul în care cele două părţi încearcă să asigure securitatea în Marea Neagră, a declarat joi ministrul de externe Jean-Yves Le Drian.

Firma de apărare Naval Group a câştigat contractul pentru construirea a patru corvete de marină Gowind pentru România, precum şi pentru renovarea a două fregate existente în 2019, în parteneriat cu Şantierul Naval Constanţa, dar afacerea a fost blocată în urma unor contestaţii.

Ministerul Apărării din România a declarat că cele două companii au termen până la sfârşitul lunii februarie pentru a decide dacă vor continua sau nu cu afacerea, adăugând că preţul nu este negociabil, conform Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO