Eveniment

Ce vrea mediul de business de la europarlamentari: mai puţine reglementări şi un Industrial Deal, pe lângă Green Deal

- Radu Burnete, director general Confederaţia Concordia: Prima prioritate este că Europa a pierdut din competitivitate, în special în raport cu China şi SUA şi ne dorim foarte mult să facem repede nişte lucruri care să repună Europa în competiţie.
- Cristina Prună, USR: Competitivitatea nu a fost foarte mult atât pe agenda UE cum a fost Pactul Verde European şi în ultimii doi ani a început o discuţie şi despre competitivitate. Au fost numeroase semnale de alarmă trase.
- Violeta Alexandru, Forţa Dreptei: Din poziţia la nivel global în 1990, ponderea UE era de 30% în 1990 şi de 19% în 2023. Europa nu este competitivă, nu produce, suntem într-un blocaj şi blocajul nu are cum să nu fie cauzat de suprareglementare.
- Dragoş Pâslaru, Renew Europe: Şi la nivel naţional şi european avem nevoie de o politică industrială, care înseamnă acces la finanţare care să o susţină. Avem nevoie de Europa care să pună Europa şi competitivitatea în prim plan.

- Radu Burnete, director general Confederaţia Concordia: Prima prioritate este că Europa a pierdut din competitivitate, în special în raport cu China şi SUA şi ne dorim foarte mult să facem repede nişte lucruri care să repună Europa în competiţie. - Cristina Prună, USR: Competitivitatea nu a fost foarte mult atât pe agenda UE cum a fost Pactul Verde European şi în ultimii doi ani a început o discuţie şi despre competitivitate. Au fost numeroase semnale de alarmă trase. - Violeta Alexandru, Forţa Dreptei: Din poziţia la nivel global în 1990, ponderea UE era de 30% în 1990 şi de 19% în 2023. Europa nu este competitivă, nu produce, suntem într-un blocaj şi blocajul nu are cum să nu fie cauzat de suprareglementare. - Dragoş Pâslaru, Renew Europe: Şi la nivel naţional şi european avem nevoie de o politică industrială, care înseamnă acces la finanţare care să o susţină. Avem nevoie de Europa care să pună Europa şi competitivitatea în prim plan.

Autor: Răzvan Botea

23.05.2024, 00:07 109

♦ Alegerile europarlamentare din 2024 vor avea loc pe 9 iunie, când România  va trimite, din nou, 33 de europarlamentari la Bruxelles.

Mediul de business are nevoie de mai puţine reglementări la nivel european, rezultă dintr-un document emis de Confederaţia Patronală Concordia, care face parte din organizaţia europeană Business Europe. Este nevoie de tranziţia verde, a spus Radu Burnete, director executiv la Concordia, însă este nevoie şi de o strategie industrială, un „Industrial Deal”.

„Suntem angajaţi la Green Deal şi nu credem că ar trebui să ne întoarcem din drum, dar mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate. Vorbim şi de un Industrial Deal: trebuie să facem şi tranziţia şi să rămânem şi competitivi. Nu este simplu, dar este esenţial”, a spus el.

Concordia a organizat un eveniment în care s-au discutat priorităţile mediului de business pe agenda europeană, în contextul alegerilor europarlamentare, care vor avea loc pe 9 iunie.

La dezbatere au fost invitaţi candidaţi sau reprezentanţi ai tuturor partidelor din România care s-au înscris în cursa pentru Bruxelles. Au fost prezenţi: Cristina Prună (USR), Violeta Alexandru (Forţa Dreptei, fostă PNL) şi Dragoş Pâslaru (Renew Europe).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24