Eveniment

Cel mai important capitol din planul de relansare anunţat de guvern, granturile de 1 mld. euro pentru IMM: „Banii există în vistieria statului şi dacă nu pleacă acum către companii, guvernul va da banii degeaba pentru că va fi prea târziu“

Cel mai important capitol din planul de relansare...

Autor: Cristina Roşca

05.07.2020, 12:12 1014

♦ Guvernul liberal a prezentat un plan de relansare economică de 100 mld. euro, pe zece ani ♦ Unul dintre capitole, mai exact capitolul 2, ce poartă numele „Granturi, scheme de garanţii şi programe de sprijin“, vorbeşte despre o sumă de peste 1 mld. euro ce ar urma să fie folosită pentru a susţine imediat activitatea IMM-urilor din România atât pentru capital de lucru, cât şi pentru investiţii.

„Aceşti bani există în Tre­zoreria statului, e vorba de granturi, de injecţii nerambursabile de capi­tal. Spre deosebire de celelalte 99 mld. euro care sunt doar pe hârtie, aceşti bani există, am vorbit despre ei cu ministrul economiei şi cu cel al fondurilor europene“, spune Dragoş Petrescu, fondator al grupului de restaurante City Grill şi preşedinte în exerciţiu al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

El adaugă că din discuţii reiese că banii vor ajunge maximum în august în conturile companiei, urmând a se da în curând drumul procesului de aplicare şi a se anunţa termenul de aplicare.

Există mai multe tipuri de granturi, unele de sprijin pentru microîntreprinderi (buget 100 mil. euro), altele pentru capital de lucru pentru repornirea activităţilor economice pentru IMM-uri (350 mil. euro) şi granturi pentru investiţii şi pentru reconversia economică pentru IMM-uri (550 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO