Eveniment

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare: Nu există nor radioactiv după explozia de la Fukushima. Nu este niciun pericol asupra României

Autor: Mediafax

12.03.2011, 15:39 86

Explozia de la centrala Fukushima 1 s-a soldat cu o emisie desubtanţe radioactive pe care experţii japonezi încearcă să oneutralize, dar acolo nu există un nor radioactiv, situaţia nefiinduna care să genereze pericol asupra României, susţine Lucian Biro,expert în controlul activităţii nucleare.

Lucian Biro, fost director al Comisiei Naţionale pentruControlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), a declarat, sâmbătă,pentru MEDIAFAX, că nu există nor radioactiv după explozia de lacentrala Fukushima 1.

"Acolo a fost doar o explozie şi o emisie de substanţeradioactive, predominnat Cesiu 137 pe care experţii japoneziîncearcă să o neutralizeze. Cesiul are timp de înjumătăţire 30 deani", a spus Lucian Biro.

Expertul în probleme privind controlul activităţii nucleare aprecizat că nu există niciun pericol asupra României în urmaacestei situaţii.

Explozia de la centrala Fukushima 1, produsă sâmbătă, a provocatrănirea a patru angajaţi, însă aceştia sunt conştienţi, iar viaţalor nu se află în pericol, a anunţat compania Tokyo Electroic Power(TEPCO).

Conform Agenţiei pentru securitate nucleară şi industrială, înapropierea reactorului au fost detectate elemente radioactive -cesiu şi iod. Agenţia pentru incendii şi managementul dezastrelor atrimis la Fukushima echipe de pompieri specializate pentruintervenţii în caz de calamitate şi echipamente pentru asigurarearăcirii reactoarelor. Citiţi mai mult despre explozia de la centrala nucleară de laFukushima pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO