Eveniment

Concedieri masive la una dintre cele mai puternice bănci europene: Credit Suisse analizează reducerea a circa 5.000 de locuri de muncă

Concedieri masive la una dintre cele mai puternice bănci...

Autor: Dorin Oancea

02.09.2022, 12:23 103

Credit Suisse ia în calcul reducerea a circa 5.000 de locuri de muncă, aproximativ un post din 10, ca parte a unei campanii de reducere a costurilor la cea de-a doua mare bancă din Elveţia, anunţă Reuters, care citează o sursă anonimă. 

Amploarea potenţialelor reduceri de locuri de muncă subliniază provocarea cu care se confruntă Credit Suisse şi noul director general Ulrich Koerner, care încearcă să readucă banca pe linia de plutire după o serie de scandaluri.

Banca a refuzat să comenteze în afară de a repeta că va oferi o actualizare a revizuirii strategiei sale odată cu rezultatele din trimestrul al treilea, spunând că orice raport legat de rezultate este speculativ.

Credit Suisse a numit anul 2022 un an de "tranziţie", cu o schimbare de gardă, o restructurare pentru a reduce asumarea de riscuri în domeniul bancar de investiţii şi o consolidare a diviziei de gestionare a averilor.

Banca cu sediul la Zurich a respins speculaţiile potrivit cărora ar putea fi cumpărată sau divizată.

Discuţiile privind reducerea locurilor de muncă sunt în curs de desfăşurare, iar numărul reducerilor ar putea să se schimbe, a precizat sursa citată. Ziarul elveţian Blick a raportat anterior că peste 3.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate.

Credit Suisse a declarat deja că va reduce costurile sub 15,5 miliarde de franci elveţieni (15,8 miliarde de dolari) pe termen mediu, faţă de 16,8 miliarde de franci pe an în acest an.

Până în prezent, nu a anunţat reduceri de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO