Eveniment

Cum arată avionul de 2 milioane de dolari pe care Ion Ţiriac l-a donat statului pentru misiuni umanitare

29.01.2014, 15:45 4289

Omul de afaceri Ion Ţiriac a donat statului o aeronavă, în valoare de 1,5 - 2 milioane de dolari, pentru misiuni umanitare. Ce l-a determinat să recurgă la acest gest?. "Dacă dumitale erai în locul meu nu procedai la fel?", răspunde omul de afaceri, care a luat decizia de a dona avionul la scurt timp după tragedia din Apuseni.

Avionul este dotat corespunzător pentru transportul bolnavilor. Mai mult, acesta a fost folosit şi în trecut la astfel de misiuni. Cu ajutorul acestuia s-au transportat pacienţi în Germania, Franţa şi Austria. Aeronava este dotată cu un sistem propriu de oxigen.

"Am luat un jet de la Tiriac Air. E un avion sanitar, l-am facut acum 3-4 ani sanitar, are toate dotările. Avionul asta a avut doi proprietari: Autoritatea Aeronautică Austriacă şi Ţiriac Air. Tehnic, n-are absolut nicio problemă. A zburat destul de puţin, fiecare control a ieşit perfect de la A la Z", a declarat Ion Ţiriac pentru Sport.ro.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO