Eveniment

Cursă contracronometru pentru evitarea unui accident nuclear major în Japonia

Cursă contracronometru pentru evitarea unui accident nuclear major în Japonia

Autor: Gândul

14.03.2011, 12:45 95

Flota a şaptea a forţelor navale americane şi-aîndepărtat navele şi avioanele de centrala nuclearăFukushima Daiichi, după ce a detectat un nivel scăzut decontaminare radioactivă în aer şi pe aeronavele sale din zonă, aanunţat armata americană, citată de CNN.

Potrivit BBC, portavionul USS Ronald Reagan se afla laaproximativ 160 de kilometri în larg, când instrumentele debord au detectat un nivel crescut de radiaţii provenind dela reactoarele avariate ale centralei japoneze. Oficialii americaniau declarat că membrii echipajului au fost expuşi într-o oră lacantitatea normală de radiaţii pentru o lună.

Japonia era implică luni într-o cursăcontracronometru pentru a evita un accident nuclear major în urmaunor noi explozii la o centrală nucleară şi pentru a salva sute desinistraţi în urma celui mai puternic cutremur din istoria sa,relatează AFP.

Autorităţile încercau să limiteze impactul economic al catastrofei, care a redus în moddrastic aprovizionarea cu electricitate în regiunea Tokyo, undelocuiesc 35 de milioane de persoane şi unde companiile şi-aususpendat parţial producţia.

Două explozii s-au produs luni la prânz la nivelul clădirii careadăposteşte reactorul numărul 3 al centralei nucleare Fukushima 1,avariată în urma seismului. Citiţi mai mult despreexploziile la centralele nucleare din Japonia pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO