Eveniment

Daca e august, e bilant contabil

10.07.2003, 00:00 24



Firmele mici si mijocii au obligatia sa depuna raportarile contabile pentru primul semestru al anului pana la 8 august, in vreme ce firmele mari au ca termen data de 15 august, a anuntat ieri Ministerul Finantelor.



Termenele au fost stabilite prin Ordinul ministrului Finantelor 815/2003, care prevede ca trebuie sa depuna raportari contabile toate societatile, inclusiv cele aflate in lichidare, indiferent de reglementarile contabile aplicate.



Firmele mici si mijlocii aplica, de la inceputul acestui an, reglementari contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, conform Ordinului ministrului Finantelor 306/2002. Acesta vizeaza societatile care indeplinesc cel putin doua dintre urmatoarele criterii, si anume o cifra de afaceri de pana la cinci milioane de euro, active de pana la 2,5 milioane de euro si un numar mediu de maximum 50 de salariati.



De asemenea, aceste reglementari sunt valabile, pana la sfarsitul anului 2005, si pentru companiile care, desi depasesc doua dintre cele trei criterii, nu sunt obligate sa aplice prevederile armonizate cu directivele europene si Standardele Internationale de Contabilitate.



Termenul prevazut pentru depunerea situatiilor contabile este 8 august si se aplica si in cazul societatilor care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii si pana la 30 iunie.



Firmele mari, care aplica reglementarile contabile armonizate cu directivele europene si standardele internationale de contabilitate, sunt obligate sa depuna raportarile pana la 15 august.



Acelasi termen este prevazut si pentru companiile supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, cum ar fi societatile de valori mobiliare, societatile de administrare a fondurilor mutuale si fondurilor de investitii, societatile de investitii financiare si societatile listate pe pietele reglementate. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO