Eveniment

Degringoladă la compania de drumuri: iar s-a schimbat şeful

Degringoladă la compania de drumuri: iar s-a schimbat şeful

Ovidiu Silaghi (foto dreapta), ministrul transporturilor, l-a demis pe Mihail Başulescu (stânga) după numai două săptămâni

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2012, 00:07 911

Compania de autostrăzi, cu un buget de două miliarde de euro, adică cea mai mare parte a banilor pe care Ministerul Transporturilor îi are anual la dis­po­ziţie, şi-a schimbat iar conducerea.

Mihail Başulescu, directorul care fusese numit de doar două săptămâni în funcţie, a fost demis de către Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor. Motivul invocat a fost întârzierea lucrărilor la autostrada Bucureşti - Ploieşti. În locul lui a fost numit Mircea Pop.

"Poate mi se trage de la faptul că am blocat o plată de 54 mil. lei (12 mil. euro) către Romstrade pentru şoseaua Transalpina, pentru că am cerut verificarea lucrărilor înainte de inaugurare. Sau poate cuiva nu i-a convenit că am atras atenţia asupra calităţii lucrărilor autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, dar şi a calităţii oamenilor din compania de drumuri", a declarat Başulescu pentru ZF.

Dacă numele lui Başulescu era asociat cu Bechtel şi Romstrade, cel al lui Mircea Pop este asociat cu centura Clujului (Vâlcele - Apahida), construită de firma acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO