Eveniment

Delphi, primii 300 de oameni la Iasi

27.09.2009, 18:37 44

Producatorul de componente auto Delphi va deschide luna viitoarea treia fabrica din Romania, pentru constructia careia a alocat 100de milioane de euro, si anunta ca a angajat deja 300 din cei 1.000de oameni care vor lucra la fabrica din localitatea ieseanaMiroslava.

Primii 40 de oameni au fost angajati in luna ianuarie 2008,pentru fabrica ce va produce sisteme de injectie pentru motoarediesel. Fabrica a fost construita pe baza cresterii cererii detehnologie pentru motoare diesel mai putin poluante, odata cuaccelerarea introducerii unor norme de poluare in industria auto inurmatorii ani.

"Astazi avem mai mult de 300 de oameni la fabrica ieseana.Planul nostru este sa demaram oficial productia la noua fabrica inurmatoarele saptamani, iar pana atunci continuam calificareaoamenilor", a declarat Agnieszka Przymusinska, directorul decomunicare al Delphi.

La nivel international Delphi a avut in 2008 un business de 18miliarde de dolari (12,9 mld. euro) in timp ce pe piata locala celedoua fabrici au cumulat afaceri de peste 150 de milioane de euro,potrivit ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO