Eveniment

Donald Trump vrea să arunce finanţele Americii în aer: Fostul preşedinte american le-a cerut republicanilor din Congres să nu aprobe solicitarea lui Biden de majorare a plafonului de îndatorare şi să lase SUA să intre în incapacitate de plată

Donald Trump vrea să arunce finanţele Americii în aer:...

Autor: Ştefan Stan

11.05.2023, 09:50 824

Donald Trump i-a îndemnat pe legislatorii republicani să lase SUA să intre în incapacitate de plată dacă democraţii nu capitulează în faţa cererilor de reduceri "masive" ale cheltuielilor, o intervenţie semnificativă a fostului preşedinte în contextul în care Washingtonul se confruntă cu o criză fiscală iminentă.

Trump a făcut aceste comentarii miercuri, în cadrul unei foarte aşteptate conferinţe televizate în prime-time din New Hampshire, stat critic pentru votul anticipat. Adresându-se unei audienţe formate în mare parte din alegători republicani, Trump s-a confruntat cu moderatoarea CNN, Kaitlan Collins, într-un amplu schimb de replici în care a refuzat să spună dacă doreşte ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia sau dacă ar susţine o interdicţie federală a avortului.

Fostul preşedinte, care rămâne favorit într-un grup tot mai aglomerat de republicani care se luptă pentru nominalizarea partidului lor la preşedinţie în 2024, a repetat, de asemenea, afirmaţiile sale false potrivit cărora alegerile din 2020 i-au fost furate şi a sugerat că va graţia "o mare parte" dintre susţinătorii săi care au fost condamnaţi pentru infracţiuni legate de acţiunile lor de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021.

Când a fost întrebat despre lupta de la Washington în legătură cu plafonul datoriei, Trump a înlăturat îngrijorările legate de o incapacitate de plată, despre care Trezoreria SUA a avertizat că reprezintă un risc "catastrofal" pentru economia globală.

"Este într-adevăr psihologic mai mult decât orice altceva. Şi ar putea fi foarte rău, ar putea fi poate nimic, poate că este o săptămână sau o zi proastă, cine ştie?". a spus Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO