Eveniment

Dosarul secret de pe masa preşedintelui de la care au plecat arestările din vămi. "Mi-aş dori ca arestările să ajungă la politicieni sau mai sus"

Dosarul secret de pe masa preşedintelui de la care au plecat arestările din vămi. "Mi-aş dori ca arestările să ajungă la politicieni sau mai sus"

Autor: Liliana RUSE

09.02.2011, 09:26 28

Acţiunile recente împotriva vameşilor şi a poliţiştilor defrontieră au la bază un raport de 50 de pagini al serviciilorsecrete, trimis la jumătatea anului trecut direct preşedinteluiRomâniei, scrie Gândul.

Traian Băsescu a făcut această declaraţie marţi seara, într-uninterviu la postul public de televiziune. "A pornit de la undocument pe 50 de pagini, care înseamnă practici evazioniste alelucrătorilor din vămi. E un documetar al unei serviciu, iar şefulstatului nu poate să-l pună în bibliotecă, îi dă soluţii. L-amprimit în vara acestui an şi imediat am convocat CSAT. De atuncidurează operaţiunea", a spus Băsescu. Preşedintele avea la eldocumentul, dar a spus că nu îl poate face public.

Conform lui Băsescu, serviciile speciale i-au luat în colimatorpe lucrătorii de la frontiere din cauza averilor acestora, caren-ar fi putut fi dobândite dintr-un salariu de bugetar: "Baza de lacare a plecat CSAT e legată de averea lucrătorilor - vile cu douăetaje după doi ani de serviciu, terenuri uriaşe în locuri foartescumpe, dintr-un salariu de bugetar".

Preşedintele s-a supărat pe liderii de sindicat din vămi, desprecare a spus că ştiau ce se întâmplă cu mita la frontieră şi că suntdatori să facă publice aceste informaţii: "Mi-aş dori să se ajungăla politicieni sau mai sus. Liderii de sindicat ştiu mai multedecât mine şi instituţiile care anchetează. Dacă ar avea un minimde decenţă, ar trebui să spună ce ştiu. Unii dintre ei se pare căerau implicaţi. Dacă sunt cinstiţi trebuie să spună tot ce ştiu,pentru că e un moment în care puteam curăţa tot sistemul. A nelimita strict la poliţiştii de frontieră şi la vameşi e puţin".Citiţi mai multe despre declaraţiile preşedintelui pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24