Eveniment

E.ON şi-a vândut acţiunile deţinute la Uniper, cu 3,8 miliarde de euro, către Fortum Corporation

E.ON şi-a vândut acţiunile deţinute la Uniper, cu 3,8...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

26.06.2018, 15:55 345

E.ON şi-a vândut participaţia de 46,65% deţinută la Uniper SE, către Fortum Corporation - o companie energetică cu sediul în Finlanda, iar în urma tranzacţiei a încasat 3,8 miliarde de euro, precizează compania într-un comunicat transmis marţi.

„Toate condiţiile pentru finalizarea ofertei de preluare publică voluntară au fost întrunite, tranzacţia fiind realizată şi finalizată. Operaţiunea a fost aprobată de Comisia Europeană şi de Autoritatea Rusă Antimonopol. În total, E.ON a primit aproximativ 3,8 miliarde de euro în urma tranzacţiei pentru acţiunile pe care le mai deţinea în Uniper”, arată documentul.

„Vânzarea către Fortum a acţiunilor rămase în Uniper marchează sfârşitul unui capitol din istoria E.ON”, a precizat Johannes Teyssen, director executiv E.ON SE.

În septembrie 2017, Fortum şi E.ON au semnat un acord în baza căruia E.ON deţinea dreptul de a decide să scoată la licitaţie participaţia sa în Uniper pentru oferta de achiziţie publică voluntară a Fortum. „E.ON a decis, la începutul lunii ianuarie 2018, să scoată la licitaţie publică acţiunile sale”, arată comunicatul.

Compania a mai precizat că Uniper s-a desprins din E.ON în anul 2016 şi 53,35% din toate acţiunile Uniper au fost transferate direct către portofoliile acţionarilor E.ON.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO