Eveniment

Electroaparataj cumpara Libra Bank

23.05.2003, 00:00 34



Compania Electroaparataj Bucuresti va achizitiona un pachet semnificativ de actiuni la Libra Bank, operatiune pentru care va aloca fonduri de 107 mld. lei (circa 3,3 mil. $), au decis actionarii societatii in cadrul Adunarii Generale Extraordinare desfasurata ieri.



Intrarea Electroaparataj in structura actionariatului Libra Bank se va realiza prin achizitionarea de actiuni si prin aport in numerar la majorarea capitalului social al bancii, spune compania. Aportul in numerar al societatii se ridica la 77 mld. lei, restul fondurilor avand ca destinatie achizitionarea de actiuni la Libra Bank.



Surse bancare au declarat, recent, ca noua firme la care actionar majoritar este fondul de investitii Broadhurst se afla in negocieri finale pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la Libra Bank si asteapta aprobarea BNR pentru tranzactie.



Printre firmele care au depus oferta pentru preluarea unor pachete de actiuni Libra Bank figureaza Romarta Bucuresti, Electroparataj, Romportmet, Vel Pitar si Winmarkt. La Electroaparataj, fondurile de investitii Broadhurst Investments Ltd si Lindsell Enterprises Ltd detin impreuna 84,99% din actiuni.



Capitalul Libra Bank este de 273 mld. lei, iar de la 31 mai bancile comerciale vor fi nevoite sa detina un capital de cel putin 320 mld. lei. In aprilie 2000, omul de afaceri Viorel Catarama a vandut unui grup de 19 investitori turci si ciprioti pachetul majoritar de actiuni al Libra Bank, fiecare dintre acestia detinand acum sub 5% din actiuni. Structura actionariatului bancii mai cuprinde 23 de persoane fizice romane care detin 6,46% din capitalul social si sapte persoane juridice romane care au o participatie de 4,93%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO