Eveniment

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an, după ce s-a prăbuşit în raport cu dolarul

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an,...

Autor: Ştefan Stan

12.04.2024, 11:10 67615

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din acest an, în condiţiile în care Banca Centrală Europeană pare să reducă dobânzile înaintea Rezervei Federale, scrie Bloomberg. 

Moneda comună a scăzut vineri cu până la 0,5%, la 1,0676 dolari, cel mai slab nivel din noiembrie. Este pe cale să înregistreze cel mai mare declin săptămânal faţă de dolar din aproape un an, cu 1,5%.

Mişcările au urmat confirmării oficialilor BCE că nu sunt descurajaţi de perspectiva mai prudentă din SUA - unde un nivel ridicat al inflaţiei a stimulat miercuri o reprecizare majoră de tip hawkish. Acest lucru i-a determinat pe comercianţi să rămână la pariurile potrivit cărora factorii de decizie vor oferi o reducere de un sfert de punct în iunie.

Între timp, pieţele monetare au amânat cu o şedinţă, până în septembrie, data preconizată pentru începerea relaxării Rezervei Federale. Acest lucru a trimis diferenţa de randament dintre titlurile de Trezorerie pe doi ani şi obligaţiunile germane la cel mai ridicat nivel din acest an.

Citiţi mai mult: Este timpul ca BCE să se diferenţieze de Fed, spune Stournaras

"Scăderea euro la 1,07 dolari ne spune că o reducere a dobânzii în iunie este gândirea actuală. O depăşire a acestui nivel va fi un pas important pe drumul spre 1,05 dolari", a declarat Brad Bechtel, şeful departamentului FX de la Jefferies din New York. Euro va atinge probabil acest nivel în jurul momentului în care BCE va începe să relaxeze, a adăugat el.

În România, pe piaţa interbancară, euro a deschis sesiunea astăzi cu 4.9694 lei/euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO