Eveniment

Exclusiv online: Unde e mai bine sa-ti faci cumparaturile la sfarsit de saptamana, in hipermarket sau in supermarketul de cartier?

Exclusiv online: Unde e mai bine sa-ti faci cumparaturile la sfarsit de saptamana, in hipermarket sau in supermarketul de cartier?
27.01.2010, 00:00 426

Desi sunt mai la indemana clientilor datorita proximitatii,supermarketurile de cartier pierd lupta in fata hipermarketurilorin Bucuresti in weekend, cand fiecare familie isi face grosulcumparaturilor saptamanale, pentru ca preturile la produsele delarg consum sunt vizibil mai reduse in magazinele cu suprafetemari, iar promotiile sunt mai numeroase.

De exemplu, cu 50 de lei poti cumpara 5 kilograme de detergentAriel dintr-un hipermarket din Capitala, pentru ca produsul se aflaacum la promotie. Intr-un supermarket de cartier iti trebuie 60 delei ca sa cumperi patru kilograme dintr-un produs identic.

La lapte, comparand doua produse similare din cataloageleretailerilor, Brenac si Zuzu, pretul in supermarket este cu circa9% mai mare decat intr-un hipermarket. O diferenta similara, intre5% si 15%, este si la preturile produselor din carne (de exemplu,puiul grill preparat in magazine sau cotletul de porc).

Retailerii spun ca hipermarketurile au o putere de negociere maimare cu furnizorii pentru ca achizitioneaza cantitati foarte mari,astfel incat pot veni pe piata cu cele mai mici preturi.

Clientii spun ca prefera hipermarketurile datoritavarietatii.

"Prefer sa fac cumparaturile de sfarsit de saptamana inhipermarketul din cartier pentru ca pot sa aleg dintr-o gama multmai larga de produse, sunt promotii de weekend de care pot profitasi articolele, in general, sunt mai ieftine decat in supermarketulde la colt", spune Dana P, o bucuresteanca in varsta de 26 de ani.Cat lasa in hipermarket in weekend? "Cel putin 200 de lei si nu maimult de 400 de lei, pentru doua persoane".

In weekend, cele mai mari hipermarketuri din Capitala isidubleaza traficul de vizitatori, care in cursul saptamanii este de30.000-35.000 de persoane zilnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO