Eveniment

Exclusiv online - Vedeti ce ati ratat la Carnavalul din Venetia. GALERIE FOTO

Exclusiv online - Ce ati ratat la Carnavalul din Venetia? Vedeti imagini de la fata locului
15.02.2010, 00:05 317

Carnavalul de la Venetia, unul dintre cele mai cunoscutefestivaluri din lume, la care vin anual cateva zeci de mii deturisti, a adoptat anul acesta strategia de criza, prin care miciiproducatori de suveniruri au oferit reduceri de pana la 50% inmagazine, hotelierii au taiat din tarifele la cazare iarproprietarii de restaurante au introdus meniuri la reducere.

"Este prima data cand am redus pretul accesoriilor din sticla demurano, al mastilor si obiectelor decorative cu 50% pe toataperioada Carnavalului si nu numai", spune Filippo, proprietarulunui mic magazin de suveniruri din Venetia, care a acoperit totperetele magazinului cu un un afis pentru promovarea reduceriioferite. Astfel, pretul unei masti orginale venetiene costa 20 deeuro fata de 40 de euro iar un set de accesorii din murano (cerceisi pandantiv) se vindea cu doar 6 euro fata de 12 euro initial.

Carnavalul de la Venetia, ce dateaza oficial din 1.268, cand sementiona intr-un document folosirea mastilor si a costumelor deparada facute manual, se desfasoara in perioada dinaintea postuluiPastelui. Aceasta manifestare emblematica a inceput anul acesta pe6 februarie si se va incheia pe 16 februarie.

Desi preturile au fost mai accesibile anul acesta, dupa cumsustine un ghid din Venetia, numarul turistilor care au venit lacarnaval a fost in scadere.

"Am avut doua-trei grupuri pe zi, fata de anul trecut cand aveammai multe. In Venetia sunt aproape 200 de ghizi, iar pretul cerutunui grup variaza intre 100 si 200 de euro", explica Rafael.

De la 250 de euro pe noapte la 160 de euro la un hotelde trei stele

Si hotelurile din Venetia au taiat din pretul de cazare. Spreexemplu la hotelul de trei stele Belle Epoque din Venetia, pretulunei camere duble pe noapte era de 160 de euro, redus de la 250 deeuro, potrivit reprezentantului de la receptia hotelului. Cu toateacestea, hotelurile de trei stele sunt mai scumpe decat unitatilede cinci stele din Bucuresti, care practica tarife medii de 120-140de euro pe noapte. "Nu mai avem camere libere pana luni inclusiv.Preturile hotelului se schimba in functie de perioada si deevenimentele care se desfasoara in Venetia", a spus receptionerulhotelului Belle Epoque din Venetia.

Si in restaurantele din Venetia se gaseau reduceri la diferitelefeluri de mancare.

Spre exemplu, o portie de spaghete cu fructe de mare era 13euro, fata de 16 euro pretul inainte de reducere, o sticla cu apaplata la jumatate de litru costa intre 1,2 si 2 euro in functie demagazin iar o pizza ajungea la 10 euro.

"Am venit la Venetia pentru doua zile cu prietena mea pentru asarbatori Valentine's Day. Impreuna am dat 368 de euro pe cazareala un hotel de trei stele iar transportul in jur de 200 si ceva deeuro cu low-cost", a spus Cristian, 23 de ani, care lucreaza la ocompanie imobiliara din Bucuresti.

Ce poti vizita in Venetia?

Orasul este plin de palate, biserici, muzee, poduri, un fel dedantelarie de piatra care iti atrage atentia fie ca mergi pe jos,fie ca te plimbi cu vaporetto pe canale.

Piata San Marco reprezinta simbolul Venetiei, prin atractiituristice ca Palatul Dogilor si Bazilica San Marco (SfantuluiMarcu). Venetia mai este cunoscuta si sub numele de RepublicaSfantului Marcu (patronul orasului) sau Republica Leului, avand invedere ca in iconografie sfantul Marcu are alaturi un leu.

Un alt punct de atractie al orasului este Podul Rialto, cel maivechi pod de peste Marele Canal (Canal Grande), zona in care segasesc foarte multe magazine de bijuterii, suveniruri si haine.

In apropiere de Venetia sunt insulele Murano , in care se gasescproducatorii de sticla de murano,Burano, care se remarca prin caseviu colorate si broderiile produse, Torcello, una dintre cele maimici insule lagunare si Lido di Venezia. Pretul unei calatorii cuvaporetto din Venetia catre Murano este de 6,5 euro, in timp ce unabonament pentru 12 ore la vaporetto costa 16 euro.

Venetia si intreaga laguna au fost declarate in 1979 patrimoniual umanitatii de catre UNESCO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO